PRIMA PAGINA»CINE ESTE ANA MOURA - LEGENDA FADO
CONCERT BUCURESTI

CINE ESTE ANA MOURA - LEGENDA FADO

Moura s-a născut în orașul Santarém din părinți de descendență portugheză și angoleză și a crescut în Carcavelos, în apropierea Lisabonei. Familia a încurajat-o și a susținut-o să urmeze o carieră muzicală.

După o perioadă de căutări și experimentări muzicale, Ana Moura s-a orientat spre stilul muzical fado, stil muzical caracteristic lusitan care a produs mari cântărețe și cântăreți, printre care se numără și regina fado-ului din anii 1960 și 1970, foarte cunoscuta Amália Rodrigues.

Cariera Anei Moura în genul muzical fado a fost lansată odată cu descoperirea ei de către Maria da Fé și prezența sa scenică în Casa de fado de Lisboa, "Senhor Vinho". Producătorul muzical specializat în fado, Jorge Fernando a contribuit la realizarea primelor două albume ale Anei, "Guarda-me a vida na mão" și "Aconteceu".

În 2005, "Aconteceu" a fost nominalizat pentru Dutch Edison Award la categoria World International.

Tot în 2005 Moura a concertat la Carnegie Hall, New York City în fața unei audiențe entuziaste și în condițiile unui spectacol vândut total cu mult înainte, Ana Moura a cântat, de asemenea, în fața unei audiențe cu ușile închise la Concertgebouw din Amsterdam
© Copyright German Quality Entertainment 2019. Toate drepturile rezervate.